Vals sau tango, samba sau rumba? Nu contează, Ayan și Ruxandra atacă Naționalele celor mari!

Vals sau tango, samba sau rumba? Nu contează, Ayan și Ruxandra atacă Naționalele celor mari!

Grupa de dans sportive de la Dobroești, pregătită de maestrul Valentin Albu,

are o țintă special, în acest an – Campionatele Naționale de la Tg. Mureș, ce vor avea loc în perioada 2-3 martie. Vor putea participa sportivi de la toate clasele, ceea ce înseamnă că nivelul valoric va fi foarte ridicat.

”Am decis ca la aceste Naționale să mergem și noi, cei de la Dobroești, și voi face asta cu cea mai bună pereche – Ayan Ilie și Ruxandra Florea. Am intrat în febra pregătirilor de ceva vreme, pentru că am schimbat câte ceva la unele dansuri, pași, figuri, tehnici, și trebuie mult antrenament, să ne iasă perfect, eu sunt un perfectionist! Mai mult, am schimbat și costumația, care va fi mult mai vaporoasă și strălucitoare, pentru Ruxandra, și sobră și perfectă pentru Ayah. Copiii muncesc mult, își doresc și ei să atingă superlativul și am încredere, mai ales că ei sunt receptivi și prind repede mișcările. Intrăm la categoria 6-9 ani, este ultimul an când mai pot evolua la această vârstă, iar din 2018 intră la categorie superioară, 10-11 ani. Pe lângă acest Campionat Național va mai fi, în paralel, și Cupa Mureșului, la care mă gândesc să mai duc o altă pereche”, ne spunea profesorul Albu.

Perechea Ayan/Ruxandra vor dansa sub luminile rampei la două secțiuni:

1. Standard. Vals lent, tango, vals vienez și quick step
2. Latino: samba, cha cha, rumba și jive
Să le ținem pumnii celor doi, mai ales că sunt doi copii frumoși și valoroși, cu multe premii în palmares. L-am simțit pe Albu preocupat de aceste Naționale, semn că vrea o clasare cât mai aproape de podiumul de premiere – poate chiar mai sus, de ce nu?


Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie