Ioan Profir, ACS Unirea Dobroești: ”Primim sărbătorile pascale liniștiți, am găsit drumul”…

Ioan Profir, ACS Unirea Dobroești: ”Primim sărbătorile pascale liniștiți, am găsit drumul”…

Suntem în Săptămâna Mare, privită cu smerenie de toată lumea creștin-ortodoxă a planetei.

Au fost zilele în care Iisus a suferit pentru noi și a murit din pricina romanilor, a împăratului Pilat din Pont, dar și pentru că poporul evreu l-a dorit salvat pe nelegiuitul Baraba. Iisus a fost răstignit în aprilie anul 33 era noastră, iar de atunci, an de an așteptăm cu pioșenie Învierea Lui. Încercăm, în această perioadă, să fim mai buni, să ne-mpăcăm cu noi înșine, și ne rugăm să fim iertați de păcatele noastre, cele cu voie și fără de voie…

Pe președintele Clubului ACS Unirea Dobroești, Ioan Profir, l-am găsit mai liniștit ca niciodată – din declarațiile lui am deslușit o mare doză de optimism, spunând simplu că a găsit drumul…

”Odată cu apropierea acestor sfinte sărbători, am tras ca un fel de linie, să văd ce am adunat până acum, în acest sezon competițional – mă declar mulțumit de ceea ce s-a realizat, mai ales că și viitorul este plin de speranțe. S-au pus în mișcare toate rotițele clubului, la toate sporturile avem o mică istorie, dar și o perspectivă serioasă. Antrenorii știu ce au de făcut și îi văd preocupați să găsească modalitățile de a ajunge la marea performanță. Știți bine, avem în clubul nostru dans sportiv, din ianuarie 2017, fotbal la toate nivelurile și handbal feminin, până la Junioare III. În noul contract, care va începe în iunie, vom avea și karate, la modul oficial, dar îi considerăm, deja, ai noștri.

Handbalul a reușit să-și facă o echipă competitivă, după numai un sezon de participare în Campionatul Național, organizat de Federația de Handbal, mă refer la Junioarele III ale antrenorului Lazăr Mihalache. Fetele de la categoria Junioarelor IV au făcut o surpriză, pentru că nu le-am dat prea mare atenție, dar iată că vor merge în primul Turneu semifinal. Din sezonul viitor, am încrederea că și Junioarele III vor încerca să meargă și ele la turneele semifinale, poate și la cel final, cine știe. Toată lumea a progresat și asta îmi dovedește că s-a lucrat serios la antrenamente. Mă gândesc să vă dau și câteva nume, însă știu că antrenorii Lazăr Mihalache și Cosmin Țane remarcă tot mereu întreaga echipă, nu vor să tulbure vestiarul, iar eu le respect deciziile.

La dans sportiv mă pricep mai puțin, dar nici nu trebuie, pentru că am încredere în profesorul Valentin Albu, știu ce poate, mai ales că rezultatele sunt vizibile. Suntem alături și de cei de-acolo, mai ales că este un sport destul de costisitor, ce implică ținute vestimentare destul de scumpe, care strălucesc în luminile arenei de concurs.
La fotbal suntem pe val, dacă pot să mă exprim așa, pentru că cu Grupa 2006 avem toate șansele să ieșim din nou campioni, ca anul trecut.

Suntem la două puncte de liderul FCSB și sperăm să trecem de ei, mai sunt câteva etape importante. Sunt bucuros că s-a format și echipa de seniori, adică a prins contur serios – în primele etape luam bătaie de la toți, dar acum suntem bine, ba chiar am ajuns în play-off-ul de promovare, pentru Liga a IV-a. Am debutat în deplasare, unde am câștigat un punct mare, a fost un meci cu accidentări, veteranul nostru, Rădulescu Marius fiind lovit serios la nas.

Aș vrea să dau câteva nume de fotbaliști care au crescut valoric foarte mult și pe care ne bazăm în continuare:
– Copii născuți 2006 și 2007 – Robert Mihale, Andrei Spac, Valentin Toma, Mihai Constantin, Mario Barbu
– Copii născuți 2008 – Matei Tudor, Matei Huțuleac, Tudor Topală, Rareș Dumitru, Ștefan Profir, toți aceștia sunt fotbaliști care joacă și la Grupa de 2006
– Copii 2009-2010 – Matei Mocanu, Luca Neguleasa, Albert Fifială
– La grupa de Juniori 2003, progrese evidente au făcut Valentin Radu și Andrei Barbu
– Să nu-i uităm nici pe seniori, pe Florin Vieriu, pe Cornel Manea, pe Matei Dragoș, pe Ion Ioniță, Marian Iliescu sau pe Marin Oprea, zis și Biță

 d6a  d6b
 d6c  d6d

 

Prin urmare, avem ce povesti despre ACS Unirea Dobroești, sunt realizări pe care le-am prevăzut, pentru că asta am transmis antrenorilor noștri. Și încă ceva, principalul nostru susținător, Consiliul Local al Primăriei Dobroești, a aprobat contruirea încă unui teren de sport, din acela acoperit cu balon, pe schelet metalic. Vă dați seama, se ivesc noi oportunități, vom avea unde ne antrena, fie ploaie sau vânt, fie iarnă sau vară. Noi, sportivii comunei suntem fericiți pentru sprijin și preocuparea oficialităților de a ne fi nouă cât mai bine și credem că le putem mulțumi cel mai bine prin succesele noastre, prin faptul că despre noi, cât și despre Comuna Dobroești, se va vorbi doar în termeni laudativi”!


Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie