Juniorii Republicani au răzbunat înfrângerea seniorilor!

Juniorii Republicani au răzbunat înfrângerea seniorilor!

A fost supărare mare, vineri, pe 22 martie, în vestiarul Unirii din Dobroești, pentru că echipa de seniori a dominat meciul contra adversarilor de la ACSF Athletico Floreasca,

dar au ieșit învinși de pe teren. ”Am avut nenumărate ocazii, dar mingea n-a vrut să intre în poartă. Din păcate, am primit un gol pe o gafă a portarului, care a prins mingea, a scăpat-o, iar a prins-o, dar n-a putut s-o rețină și balonul a sărit în picioarele unui adversar din apropiere, care a băgat-o în ațe. Am pierdut trei puncte prețioase, care ne-au făcut să ne depărtăm de fruntea slasamentului”, ne spunea antrenorul Mao Rădulescu.

A doua zi, începând cu ora 08:00, a fost rândul Juniorilor Republicani să-i întâlnească pe cei de la Athletico și trebuie să spun că erau mari rezerve, în privința scorului, bucureștenii fiind cotați ca favoriți. Meciul a-nceput cu o sclipire a atacului nostru, care a lucrat bine și rapid o fază, soldată cu gol, până la urmă, suprinzător dar meritat, marcat de Lepădatovici. Și din acel minut 3 sau 4, oaspeții au început o cursă de urmărire, nefiind de accord cu această stare a tabelei. Au încercat pe extreme, au schimbat pe centru, au crezut că din corner pot realiza mai mai mult, dar fundașii noștri au fost mereu la post, iar portarul a făcut minuni, respingând mingiile pe care scria gol.

În repriza a 2-a aveam să trăim la intensitate și mai mare desfășurarea jocului, pentru că bucureștenii din Floreasca au pus o și mai mare presiune pe defensive noastră – mai mult, au trimis mingea de două ori în bară, semn că golul plutea în aer. Din fericire pentru noi, a venit și golul, dar în favoarea noastră – Cosmin l-a văzut excelent pe Florinel, pe partea stângă, acesta a trecut de doi adversar și a înscris, spre disperarea celor de la Athletic. Era 2-0 pentru noi, în minutul 80, însă istoria meciului nu se scrisese, încă… Patru minute mai târziu, la o greșeală a apărării noastre, primim un gol ușor și începeam să trăim, din nou, periculos… Era minutul 86, iar oaspeții aveau să spere din nou – au venit ca un tăvălug peste noi, au forțat egalarea, dar am rezistat eroic, cred că pregătirea fizică a fost determinant. A fost, dacă vreți, o desfășurare identică cu ceea ce s-a întâmplat la seniori, când unii au controlat jocul, iar ceilalți au marcat, cu o diferență, juniorii de la Unirea chiar a reușit să marcheze două goluri…

”O victorie surprinzătoare, dar meritată, pentru că republicanii noștri au luptat cu toate forțele, s-au dăruit, iar în multe momente au practicat un fotbal modern. Sigur, adversarii au venit și un pic umflați în pene, poate și pe bună dreptate, dacă ne gândim că au învins și liderul clasamentului, FC Voluntari, cu 4-0, chiar pe terenul acestuia, dar socoteala din târg nu s-a potrivit cu rezultatul final. A fost un meci intens și mă bucură faptul că elevii mei au respectat ceea ce am făcut noi la antrenamente. Cu această victorie, care se datorează, în mare măsură, voinței celor din Dobroești, Unirea face la total o zestre de 28 de puncte și se păstrează în zona podiumului. Vrem cât se poate de sus, merităm asta”!, ne spunea antrenorul Nicușor Glonț.


Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie