Dobroești, ”Memorialul Ștefan Sameș”, ediția I: Avem viitor, copii mulți, speranțe mari!

Dobroești, ”Memorialul Ștefan Sameș”, ediția I: Avem viitor, copii mulți, speranțe mari!

Primăria Comunei, a u organizat prima ediție a Memorialului Ștefan Sameș la fotbal, pentru copiii care sunt la început de drum,pe calea performanței. Ideea acestei competiții de excepție a fost rodul unei colaborări perfecte – d8președintele Clubului, Ioan Profir, a decis să le facă o bucurie copiilor din Județul Ilfov, și nu numai, și să-i adune în fața unei mingii buclucașe, iar primarul Valentin Condu i-a dat numele concursului, gândindu-se la fiul Dobroeștiului, fostul mare fotbalist Ștefan Sameș.Și au răspuns chemării opt echipe valoroase, care au adus cu ele jucători de 8-9 ani și chiar mai mici. Organizatorii au împărțit participanții în două grupe, turneul urmându-și cursul la fel ca la mariele competiții internaționale. Au fost calificări, în prima zi de sâmbătă, după care, a doua zi, au fost jocuri de clasament, până s-a ajuns la cele două finale, care au completat podiumul de premiere. Și dacă am ajuns la acest podium și la premieri, să spunem că totți copiii au plecat acasă cu diplome de participare, iar cei mai bun au primit în plus cupe și medalii. Așadar, iată întregul desfășurător:

GRUPA A          GRUPA B 
 ACS Unirea Dobroești 1          ACS Unirea Dobroești II
 AS Sporting OL 2019          ARD Snagov
 ACS Voința Crevedia           FC Voluntari
 ACS Mexic II           ACS Mexic I

 

Și meciurile au fost aprige, copiii nu și-au menajat forțele și au căutat golul din orice poziție. Ne bucurăm că printre echipele valoroase au fost și cele ale Unirii Dobroești, conduse de antrenorii Ioan Profir și Dumitru Ciupitu.

Unirea 1 a câștigat cu 5-2 la Mexic 2, a bătut cu 4-0 pe Sporting 2019 și a făcut egal cu Voința Crevedia. În cealaltă grupă, Unirea II a pierdut la FC Voluntari, cu 11-0, a reușit un egal, 2-2, cu ARD Snagov și a învins cu 6-3 pe Mexic I. În semifinale, Unirea I a bătut cu 2-0 pe Unirea II, calificându-se în marea finală. Trebuie să fim obiectivi că cea mai valoroasă grupare a fost cea de la Academia din Voluntari, care a și câștigat prima ediție a Memorialului, depășind echipa Unirea I, antrenată de Ioan Profir.

”Pentru mine a fost o mare bucurie acest turneu, să văd atâția copii în Polivalenta din Dobroești. Am vorbit cu toți antrenorii echipelor oaspete și s-au declarat mulțumiți de ideea noastră și de condițiile de participare. Vom recidiva, ca să spun așa, pentru că vrem să ducem la cât mai multe ediții acest Memorial Ștefan Sameș, mai ales că edilul Comunei Dobroești, Valentin Condu, este alături de noi”, ne spunea președintele Clubului ACS Unirea Dobroești, Ioan Profir. Și spunem și noi că avem viitor, în sport, acești copii talentați și mulți ne dau speranțe că vom ajunge din nou la marea performanță.

d1   d2 1024x671  d4
 d5  d6  d7
     

Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie