Dobroeștiul își respectă valorile: In Memoriam, Ștefan Sameș!

Dobroeștiul își respectă valorile: In Memoriam, Ștefan Sameș!

S-a născut pe 14 octombrie, 1951, în Comuna ilfoveană Dobroești, și avea să fie unul din cei mai valoroși fotbaliști ai vremurilor sale. Ștefan Sameș,poreclit și Mutu, de către marele

Ilie Balaci, din pricina faptului că Sameș era mai închis cu cei din jur, a-nceput activitatea fotbalistică la juniorii Stelei, unde s-a specializat pe post de fundaș vreme de 5 ani. Ca senior și-a făcut, însă, debutul la Universitatea Craiova, un de a stat două sezoane, unde și-a arătat adevărata valoare. A fost rechemat de urgență la echipa mare a Stelei, unde a jucat în 274 de meciuri, între anii 1973 – 1982. A mai jucat, pe final de carieră, și la FC Constanța, cât și la Rapid București, însă a murit cu Steaua în suflet, cum recunoștea soția sa, Lorena Sameș.
sami 1Astăzi, însă, nu vrem să vorbim despre nedreptățile făcute marelui fotbalist, de către oficiali ai echipei militare, și nici despre boala care i-a adus trecerea în neființă, la nici 60 de ani – astăzi vrem să cinstim cum se cuvine numele lui Sameș, pentru că întreaga comună s-a gândit să-și omagieze fiul! Da, marele fotbalist a fost mândria Dobroeștiului, oriunde l-au dus pașii oamenii au aflat de numele comunei unde s-a nascut și unde a copilărit.

Mutu din Dobroești a câștigat două titluri de campion national, în 1976 și 1978, a cucerit două Cupe ale României, în 1976 și 1979, iar în naționala tricoloră a jucat de 47 de ori, între anii 1973 – 1982, înscriind și trei goluri. A fost desemnat cel mai bun fotbalist al țării, în 1979!
Clubul Unirea Dobroești organizează, la finalul acestei săptămâni, prima ediție a Memorialului Ștefan Sameș la fotbal, o competiție care se va întinde pe două zile și va aduna la start echipe de copii născuți 2011 și mai mici. ”Eu am venit cu idee acestui meeting al micilor fotbaliști, iar primarul Valentin Condu a avut excelenta inspirație de a dedica maratonul fotbalistic memoriei marelui jucător Ștefan Sameș. Ne dorim ca această gală a fotbalului juvenil să devină o tradiție și ori de câte ori avem posibilitatea, să adunăm copiii și să jucăm în memoria lui Sameș”, ne spunea președintele Clubului Unirea Dobroești, Ioan Profir.

Memorialul începe sâmbătă, la ora 9:00, cu meciurile eliminatorii, urmând ca jocurile semifinale să aibă loc duminică, când se va derula și Festivitatea de premiere. Vom avea, probabil, bucuria ca cineva din familia fotbalistului să apară la Sala Polivalentă Unirea din Dobroești, unde vor avea loc meciurile, și să le vorbească puțin despre pasiunea pentru fotbal și pentru echipa Steaua, a fostului jucător.


Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie