Am murit puțin, dar nu atât de mult pe cât au vrut alții–Unirea s-a întors mai puternică!

Am murit puțin, dar nu atât de mult pe cât au vrut alții–Unirea s-a întors mai puternică!

În sport lucrăm după anumite reguli și orânduieli scrise, suntem disciplinați și acceptăm deciziile celui care se numește arbitru.

Avem, pe deasupra și un Cod al Onoarei care ar trebui să ne caracterizeze pe toți cei din sport, și vorbesc de preacunoscuta expresie fair play, care ne îndeamnă să gândim că niciodată scopul nu scuză mijloacele, adică victoria trebuie obținută doar în teren, cu foțe proprii și în limita regulamentului. Și trebuie să mai știm că adversarul nu este un dușman, ci un partener de întrecere!

Din păcate, în această vară, cei care ar fi trebuit să ne sprijine și să ne îndrume au călcat în picioare Codul Onoarei, fără ca noi să știm de ce – am vrut doar să mai facem un pas în față, am vrut și noi progresul, așa cum până și Nae Cațavencu recunoștea, în oratoria lui, că se gândește la așa ceva… Și cum să avansezi și să urci treptele performanței, dacă nu învățând de la cei mai buni ca tine, care au arătat că știu drumul către succes. Doar că puțini au înțeles intenția noastră – mai rău este faptul că din interior s-au pus frâne și a apărut curentul negativist, care au dus la adevărate schisme în grupul nostru de antrenori ai Unirii, la o mică Revoluție care ne-a făcut numai rău, chiar dacă a fost de catifea!
Și cum vorba românului spune că tot răul duce și spre bine, am aflat, cu această ocazie, cât de sudat este grupul nostru, ce caractere au oamenii din apropierea noastră, unii pretinși prieteni de-o viață – da, am pierdut tehnicieni care n-au înțeles noua politică de expansiune, dar, în ansamblu, clubul a câștigat liniște și adevăr. A fost o lungă perioadă de recesiune, pe care am traversat-o cu greu, dar am ajuns la liman, până la urmă…

Am murit puțin, aș putea spune, dar nu atât de mult pe cât și-au dorit alții. Suntem în fața unui nou proiect serios, cu multe surprize frumoase, pentru sportivii noștri. Și chiar dacă piramida grupurilor de performanță nu este completă, acum, vom avea grijă să împlinim cât mai repede toate lipsurile, stă în puterea noastră. Unirea s-a întors mai puternică!


Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie