Dana Strat: ”Fetele mele nu sunt obosite, doar că unele nu au ritm”…

Dana Strat: ”Fetele mele nu sunt obosite, doar că unele nu au ritm”…

Scriam după jocul cu Media că echipa de handbal Junioare II s-a chinuit un pic cu adversarele, ba chiar am avut impresia că a și gâfâit,

în unele momente, și din acest motiv succesul s-a conturat în ultimele 7-8 minute ale meciului. Firește, mi-am pus întrebarea dacă nu cumva jucătoarele Unirii să fi obosit, tocmai acum, când se apropie Turneul Final al Speranțelor, competiție pe care echipa, condusă de antrenoarea Dana Strat, vrea s-o câștige. Dar m-am liniștit repede, pentru că doamna Strat mi-a dat replica, după ce a citit articolul scris de mine, asigurându-mă că totul este sub control.
”La jocul cu Media am menajat cinci sportive – Andreea Ștefan, Eva Demeter, Andreea Dobrescu, Evelin Juncu și Andreea Giboi, fete care au tras din greu la toate partidele de până acum. Au intrat în teren handbaliste care au prins mai puține minute pe semicerc – face parte din planul meu, de a rula tot lotul de 23, pentru că toate au dreptul la șansa de a prinde lotul pentru Turneul Final. În plus, mă gândesc și la protecția unor sportive, la evitarea accidentărilor inutile. Da, este diferență între jucătoare și-mi doresc ca aceasta să se micșoreze cât mai repede.
Și dacă jocul cu Media a fost uneori mai lent, asta s-a petrecut nu din pricina oboselii, ci din cauza faptului că unele jucătoare nu au ritmul necesar – neavând jocuri multe în picioare, derularea rapidă a fazelor le surprinde pe unele, care înțeleg mai greu ce se întâmplă. Dar chiar și-așa, au arătat că și ele pot avea un ritm alert, nu-i ușor să dai 9 goluri în 8 minute și să primești doar 2…
Orice s-ar spune, eu îmi continui programul – am pornit cu aceste fete pe un drum și nu ne abatem, avem ținte majore, care se referă la viitorul acestor handbaliste, pe termen lung. Am mai spus, lucrăm intens la dezvoltarea fizică, la tactică, mai șlefuim tehnica și ne întărim psihicul. Poate voi prinde și ziua când mai multe handbaliste vor zbura de aici și vor juca la niveluri superioare, și când spun asta mă gândesc și la Liga Națională, firește. Până la urmă, vă rog să scrieți ce vreți, din această discuție, dar să știți un singur lucru – sunt tare mândră de fetele mele și în special de realizările unor sportive care nu au primit prea mari șanse în trecut – golurile Alinei Ghiță și ale Dariei Nițanu mi-au întărit convingerea că sunt pe drumul care trebuie. Fericirea din ochii lor și reacția colegelor mi-au arătat că suntem o echipă”!


Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie