Arta conversației!

Arta conversației!

De când a venit la Dobroești , cred că în ianuarie 2019, antrenoarea Daniela Strat mi-a demonstrat că deține arta conversației pe subiecte variate.

Doar într-o singură direcție nu-și schimbă ideile și frazele, susținând că și ea, și echipa de Junioare II pe care o conduce, urmează un plan bine pus la punct, care respectă întru totul pașii propuși de doamna antrenoare. Am urmărit echipa, a crescut de la meci, la meci, iar atunci când am crezut că ceva s-a dereglat, am primit încă o lecție – și aceste mici disfuncționalități erau programate…

Dana Strat nu are mult timp pe banca tehnică a Unirii Dobroești, dar personalitatea ei este una puternică, fetele o văd mereu zâmbitoare și binevoitoare, dar să te ferești de tunetul din glasul ei, că nu știi unde să te ascunzi… Dar echipa joacă, fetele sunt programate toate să intre în teren și sunt încurajate să marcheze goluri, oricare ar fi poziția pe semicerc. ”Vreau ca toată lumea să aibă aceleași șanse, să intre în teren și să arate tot ce poate. Încă mai lucrez la echipa care va juca în Turneul Final al Speranțelor și locuri mai sunt”, ne declara doamna antrenoare după fiecare partidă.

În reprezentația de astăzi, Unirea Dobroești s-a deplasat la Făgăraș, unde a susținut penultimul test din Grupe, împotriva Clubului Sportiv Școlar din localitate. Și am început să citesc corect și foaia de joc, așa cum mi-ar explica-o antrenoarea: au jucat toate fetele, 13 handbaliste și-au trecut numele pe lista marcatoarelor și trebuie să recunosc că nu s-a pus nicio clipă problema echipei câștigătoare, în ciuda faptului că la pauză scorul a fost egal, 15-15. Unirea a condus și în prima repriză, chiar și la trei goluri, dar n-a forțat, pentru că antrenoarea a făcut schimbări dese. În mitanul secund joaca a fost ceva mai serioasă și fetele din Dobroești au mărit diferența pas cu pas. S-a terminat 31-27 pentru echipa noastră, care și-a anunțat, dacă vreți, disponibilitatea fizică și psihică și pentru duminică, 19 mai, când are loc ultima rundă din Grupa a II-a. În acest final, Unirea primește vizita oaspetelor de la CSȘ Sf Gheorghe, chiar în Polivalenta din Dobroești, meciul fiind programat să înceapă la ora 12:00.

Sunt convins că fetele noastre vor încheia neînvinse în Grupă, pornind cu un bun moral în faza următoare, a Turneului Final. Până atunci, însă, haideți să umplem Polivalenta din Dobroești duminică, să le aplaudăm pe fete și să le transmitem toată energia noastră pozitivă, pentru noi succese în faza finală.

CSȘ Făgăraș – ACS Unirea Dobroești 27 – 31 (15)15)
UNIREA: Beatrice Giboi 3, Raisa Arghirescu 1, Cristiana Petre 7, Daria Grigore 1, Karina Dordea 1, Eva Demeter 2, Andreea Mihăilă 4, Mihaela Sandu 1, Larisa Orodel 1, Cristina Mincu 4, Andreea Dobrescu 3, Alina Ștefan 1, Evelin Juncu 2


Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie