Suntem în finală, la Turneul Speranțelor – mulțumim, Dana Strat!

Suntem în finală, la Turneul Speranțelor – mulțumim, Dana Strat!

Asta este ideea principală – antrenoarea Dana Strat și elevele sale și-au îndeplinit obiectivul, iar rezultatul din ultimul act, adică din finala de mâine, îl trecem pe planul doi.


În prima semifinal de astăzi, echipa noastră a întâlnit CSȘ Tg Neamț, o adversară bine clădită și cu un antrenor cu nume, Cristinel Bursuc, un tehnician ce se trage dintr-o familie cu tradiție, în handbalul românesc. Din fericire pentru noi, fetele din Dobroești nu s-au speriat nici de handbalistele din Moldova, și nici de numele antrenorului Bursuc, și și-au făcut treaba cum au știut mai bine.

În comparație cu meciurile anterioare, echipa noastră a luat meciul în serios chiar de la început, iar asta s-a văzut imediat pe tabela de marcaj: a fost 9-5, apoi 12-8 și 13-11 după 30 de minute; după pauză, fetele din Dobroești și-au continuat dominația și, în ciuda greșelilor făcute și a ratărilor inexplicabile, au reușit să-și păstreze un ecart liniștitor până la final. Și de această data, Cristiana Petre a fost sufletul echipei, înscriind 14 goluri, ceea ce mă face să cred că va fi desemnată și cea mai bună marcatoare a turneului.

Mâine, de la ora 12:00, Unirea întâlnește, în finală, pe CSH Art Galați, și cred că orice rezultat este posibil. Sigur, nu avem niciun trofeu pe masă, dar să ne bucurăm că echipa noastră a făcut față rigorilor acestui turneu de Speranțe, chiar dacă uneori s-a mai clătinat. Mai mult, prin jocul prestat, a arătat, în câteva rânduri, că știe multe din secretele handbalului juvenil – fără-ndoială, Unirea Dobroești se află pe harta celor mai bune echipe de handbal juvenil din țară.

Și trebuie să spunem că antrenoarea Dana Strat a imprimat grupului de fete o mentalitate nouă, cât și puterea de a crede în forțele proprii. Se cuvine să-i dăm și Cezarului ce este al lui și să spunem câ în crearea acestei echipe, a spiritului competițional în Dobroești, a contribuit și fostul antrenor Lazăr Mihalache, un tehnician cu multă experiență, care a muncit din greu, pentru a adduce echipa la un nivel.

Mîine este finala, să strigăm cu putere ”Hai Unirea”!, mai ales că înSala din Ghimbav au fost tot mereu zeci de iubitori ai grupării noastre. Să credem că și în ultimul act fetele noastre, cu Dana Strat în frunte, vor lupta pentru Gloria Sportivă!

ACS Unirea Dobroești – CSȘ Tg Neamț 28 – 24 (13-11)
Unirea: Raisa Arghirescu 1, Cristiana Petre 14, Camelia Cercel 2, Andreea Mihăilă 2, Andreea Dobrescu 4, Evelyn Juncu 5

În cealaltă semifinal, CSH Art Galați – Rapid București 24 – 21!


Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie