Dana Strat: ”Amintiri din viitor”!

Dana Strat: ”Amintiri din viitor”!

Pentru handbalul din Dobroești, anul 2019 a fost ca o Revoluție de catifea – n-am ajuns noi în Turneul Valoare,

acolo unde s-a jucat cu medaliile pe masă, parcă așa se spune, însă am intrat în Turneul Speranțelor, iar comportarea a fost cât se poate de bună. Practic, am câștigat competiția, cu ceva emoții, este adevărat, dar pe merit, dacă ar fi să analizez ultimele două partide. Nu ne-am lăudat prea tare, pentru că am avut simțul măsurii, însă am aflat, cu această ocazie, că avem potențial și cu mai multă muncă putem să intrăm și noi în lupta pentru cele trei metale prețioase. Am căpătat ceva experiență și poate n-o să mai fim așa emoționate, atunci când adversarul este unul nou. Până la urmă, nu trebuie să facem altceva, decât să arătăm ce facem la antrenamente.

Am terminat o poveste, iar eu pot să văd și viitorul – începem o altă etapă, mult mai intensă și importantă. În această vară s-a născut și grupul de Junioare I, care va intra și el în campionatul Federației. Ne-am subțiat la Junioare II, dar asta nu înseamnă că pretenții nu mai există, dimpotrivă, muncim și mai mult, pentru ca adversarul să nu ne simtă slăbiciunile. Așa am făcut la Vâlcea, în primul turneu de verificare, loc unde handbalul este mai iubit, decât oricare alt sport. Am jucat cu Chimia, ne-am luptat cu Energetic, am pierdut, dar am și câștigat, pentru că fetele și-au alungat emoțiile și s-au trezit la realitate. Urmează un alt turneu, la Buhuși, cu o combinată de Junioare I și II – nu este nicio presiune, însă Junioarele I trebuie să se călească, iar cele câteva Junioare II să le ajute, în drumul lor spre poarta adversă. Este clar că meciurile de pregătire sunt cel mai bun antrenament, fie că pierzi, fie că ieși învingător, capeți experiență, iar antrenorul își face tema și află unde mai trebuie lucrat.

Și acum vreau să le văd singure la lucru pe Dobrescu, Evelyn, Eva și Arabagiu. Lângă ele am adus-o de la CSȘ 2 pe Gherghiceanu, care și-a văzut viitorul la Dobroești. Și nici bine n-a ajuns, că a și făcut pasul la Rapid, da, da, chiar în Liga Națională, cu dublă legitimare. Și Evelyn va juca din acest sezon la senioare, ea fiind dorită de echipa studențească Știința București, din Divizia A, grpare care va lupta, așa cum face de obicei, pentru promovarea pe prima scenă.

Sunt bucuroasă că am rezolvat și transferul unei alte jucătoare de la CSM București, Mara Stanciu, fată cu care eu am lucrat, când eram la clubul capitalei. Ea va fi la Junioarele II, alături de Cercel, Roman, o altă fată adusă de la CSȘ 2, de Sandu, de Giboi, de Cristiana sau Mihăilă, Buldo, cum îi spunem tot colectivul. Și vă mărturisesc că sunt șanse ca alte două handbaliste să facă pasul la senioare, însă nu vă pot da detalii concrete, până nu știu dacă vom reuși sau nu. Sunt fericită pentru ele, înseamnă că aici se lucrează bine și lumea handbalului ne privește interesată – am spus întotdeauna că lucrez pentru viitor și asta se vede!

Dana Strat, antrenoare Unirea Dobroești

h 3a h 3a h 3a
h 3a h 3a h 3a

Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie