După o lună de pauză, nisipul plajei de la Costinești ne-a adus aminte cât de greu este sportul de performanță…

După o lună de pauză, nisipul plajei de la Costinești ne-a adus aminte cât de greu este sportul de performanță…

Am plecat cu voie bună din Dobroești, mai ales că fetele mele au avut un sezon excelent – să ne aducem aminte că am câștigat Turneul de Speranțe la Junioare II,

victorie ce ne-a ridicat în ochii tuturor celor ce nu ne cunoșteau încă. Și după o pauză mai mult decât suficientă, cam o lună fără minge și program strict, am ajuns la Malul Mării, în Stațiunea Costinești. Bucurie și entuziasm, pentru început, dar un pic de dezamăgire, mai târziu – sunt multe handbaliste care n-au făcut antrenamente pe nisip, ba chiar unele nici la Malul Mării nu ajunseseră.

Și spun că entuziasmul s-a curmat brusc, pentru că știu, din experiența proprie, că nisipul îți macină forțele mai repede decât te aștepți. În plus, dacă au fost accidentări mai vechi, care n-au fost recuperate corect, nisipul le scoate la iveală și intensitatea de antrenament trebuie redusă. Da, am avut și astfel de cazuri și le-am spus fetelor să nu se sperie, sa-mi semnaleze fiecare durere, să vedem ce putem face. Am scăpat cu bine, până la urmă, iar asta contează cel mai mult.

Acum suntem în Sala noastră din Dobroești, am trecut la antrenamentele tehnico-tactice, pentru că ne așteaptă un sezon solicitant. Vom avea în campionatele Federației Junioarele I, II și III, și sper ca la Turneele finale să fie prezente și Junioarele IV, și cele mici de la minihandbal. Așa cum am promis, avem toată piramida, deci este mult de lucru. Ne-am propus și câteva meciuri amicale, chiar mai multe, dacă o să avem solicitări, pentru că doar așa ne putem vedea unde suntem și ce mai avem de lucrat. Vă invit la o discuție mai concretă înaintea debutului în Campionatul Național, sper să am ce vă spune!

Dana Strat, antrenoare handbal

P.S. Managerul Vasile Țane a confirmat că din 10 august echipele de Ji, II, și III vor merge la Vâlcea, pentru câteva partide de verificare. În plus, Țane s-a arătat foarte bucuros de faptul că a reușit să transfere două jucătoare de valoare de la CSȘ 2 – Maria Gherghiceanu, cea mai bună handbalistă din curtea Școlii 2, și Ana Roman, o jucătoare la fel de valoroasă


Tipărire   Email

Articole din aceeasi categorie