HomeSporturiHandbalJunioarele s-au trezit mai greu, la Brașov, dar au învins detașat!

Junioarele s-au trezit mai greu, la Brașov, dar au învins detașat!

Junioarele s-au trezit mai greu, la Brașov, dar au învins detașat!

Echipa de Junioare II a clubului nostru, participantă la Tirneul Speranțelor, își continua marșul triumfal, în Grupa a 2-a, ajungând la cea de-a șasea victorie, din tot atâtea posibile. Este singura echipă, din cele 24 calificate în această fază, care a obținut numai victorii, antrenoarea Daniela Strat asigurându-mă că nu s-a temut niciodată, de adversarele din aceeași urnă cu Unirea Dobroești! O declarație războinică, aș putea spune, însă cunoscând-o pe antrenoare pot să spun că acesta este doar adevărul, că numai după câteva antrenamente și meciuri în sezonul regulat, Strat le-a obligat să joace, pe toate cele 16 handbaliste de pe foaia oficială, le-a responsabilizat pe toate și asta a plăcut vestiarului! Acum, toate vorbesc despre meci, toate pot face afirmații despre o fază sau alta, pentru că au intrat în teren, ba chiar se-ntâmplă să și marcheze, cele mai multe dintre ele.

Meciul cu CSȘ Brașov, returul Turneului Speranțe, a avut o oarecare încărcătură emoțională – gazdele n-au vrut să programeze meciul la o oră care să permit echipei noastre să facă deplasarea în aceeași zi, iar antrenoarea n-a dorit să-și sacrifice jucătoarele și să plece din Dobroești cu noaptea-n cap. Și ca o grupare care se respect, Unirea a ajuns la Brașov de sâmbătă, iar duminică, la ora 10:00, Cristiana, Andreea, Camelia și Larisa erau odihnite și cu poftă de joc. Oficialii clubului din Brașov au crezut că prin aceste șicane pot demoraliza formația noastră, dar s-au înșelat, Unirea obținând o victorie concludentă.

”Da, așa cum facem de obicei, ne trezim mai greu în meci și permitem adversarelor să creadă că ar putea face o surpriză. A fost egal, la pauză, 16-16, dar în mitanul second am pornit morișca noastră – am avut un joc colectiv, o apărare mobile și o replica în viteză, pe faza a 2-a și pe contraatac. Am câștigat ca un fapt firesc, pentru că avem un lot net superior, că pregătirea noastră fizică a fost peste cea a gazdelor – noi suntem pregătite să jucăm 60 de minute la aceeași intensitate, iar secretul cel mare este că ne bazăm pe toate cele 16 handbaliste de pe foaia de joc, noi nu avem individualități”, ne declara antrenoarea Daniela Strat.

Urmează etapa a 7-a a Turneului Speranțe, rundă în care vom merge în Grand, să întâlnim Rapidul. Cred că acesta este singurul derby al Grupei a II-a, mai ales ca la Dobroești am învins Giuleștina la numai două goluri distanță, scor 35 – 33. Sigur, pentru Unirea nu mai contează rezultatul, pentru că avem, deja, acontate biletele de finală, dar cred că fetele noastre își doresc Victoria, mai ales în fața unor teamuri de București.

CSȘ Brașov – ACS Unirea Dobroești 29 – 36 (16-16)
UNIREA: Raisa Arghirescu 5, Cristiana Petre 6, Karina Dordea 1, Cercel Camelia 2, Andreea Mihăilă 8, Mădălina Sandu 3, Larisa Odorel 3, Andreea Dobrescu 6, Evelyn Juncu 2

Rate This Article
Author

root@cautlaptop.ro