HomeSporturiHandbalDoamna antrenoare, batem astăzi? – Ce-ntrebare este asta?

Doamna antrenoare, batem astăzi? – Ce-ntrebare este asta?

Doamna antrenoare, batem astăzi? – Ce-ntrebare este asta?

Pentru a doua oară consecutiv, antrenoarea echipei noastre de Junioare II, Dana Strat, îmi spulberă toate emoțiile, dându-mi de înțeles că în Grupa a 2-a, a Turneului Speranțe, handbalistele de la Unirea Dobroești sunt cele mai bune din serie. M-am temut cu Rapidul, în etapa precedentă, dar antrenoarea și-a văzut de planul ei și a rotit toate jucătoarele, când pe banca de rezerve, când pe semicercul încins. Și văd că și în acest meci, contra grupării CT Media, tot din București, Dana Strat a făcut același lucru, folosind și rotind toate cele 16 handbaliste trecute pe foaia de joc. Și elevele doamnei antrenoare au făcut ce le-a spus profesoara lor, adică au atacat în valuri, pe toate culoarele posibile, 11 dintre ele reușind să și perforeze poarta adversarelor.

A fost, dacă vreți, un joc de-a șoarecele și pisica, pentru că Unirea a ajuns la un nivel valoric destul de mare și-și permite să facă tot felul de experimente, pe parcursul celor 60 de minute. A fost condusă cu 2-0, apoi a condus la rându-i cu 4-2; s-a făcut 6-3 pentru Dobroești, însă Media a mai zvâcnit o dată și s-a dus la 7-6; avea să fie ultima dată, pentru că de la acel scor, Unirea și-a luat avânt și n-a mai putu fi ajunsă niciodată – 9-7, 11-8 și 14-10, după 30 de minute! Și asta ”din cauza” pivotului Andreea Mihăilă, care a dominat semicercul advers, a Cristianei Petre, care și-a arătat din nou clasa, marcând din mai toate ”colțurile” semicercului; să n-o uităm pe Evelyn, care n-a avut milă și s-anșurubat decisiv, iar surpriza mare s-a numit Andreea Dobrescu, care a arătat că știe și handbal – a făcut câteva depășiri ca la carte, trecându-și în cont goluri prețioase.

În mitanul secund, a ieșit la rampă Cercel, o handbalistă care a-nceput să arate că știe jocul ca nimeni alta, la coordonare, ba chiar și marchează, când situația o impun! A fost umilință totală, iar apogeul a fost atins în minutul 44, când Cristiana a marcat un gol artistic, dacă pot să spun așa – handbalista a alergat spre poartă a, a pătruns și exact când s-a aflat la semicercul advers s-a întors cu spatele, fiind în săritură, și a lansat mingia spre poartă printre picioarele proprii, fără ca portărița să știe din ce parte vine pericolul! Era clar că Dobroeștiul domina și fizic, și psihic, și nu putea scăpa victoria, oricât de mult s-ar fi străduit adversarele! Și putem spune că s-au străduit, uneori chiar peste limita regulamentară, victimă fiind Cristiana Petre, scoasă pe brațe, la un moment dat, de către secundul Cosmin Țane…

După meci, doamna Strat nu m-a iertat și a ținut să mă-nțepe un pic: ”Cum a fost, iarăși emoții? Am ajuns să-mi cunosc echipa, să le știu frământările, să le știu puterile, dacă vreți – au intrat în teren sigure pe ele, iar eu nu m-am temut nicio clipă că n-o să câștigăm, indiferent de scorul de pe tabelă. Am vrut să joace toate fetele, să simtă pulsul meciului, după o săptămână de antrenamente intense”, îmi spunea antrenoarea. Da, recunosc că am avut emoții, știam ambiția handbalistelor de la Media, ba chiar mă gândeam că antrenoarea lor, Gabi Covaci, ar putea pune presiune pe cuplul de arbitre, Alexandra Bălțat/Diana Rusu, știut fiind faptul că ea este și observator federal. A-ncercat de câteva ori, dar fetele au dus cu bine meciul, până la capăt și nu s-au lăsat dominate (am mai scris despre această incompatibilitate, pentru că nu se poate ca un observator federal să fie și antrenor la o echipă, fie ea și de junioare, dar…).
Avem trei victorii, din tot atâtea posibile, și suntem în fruntea clasamentului. Putem spune că Turneul Final din luna iunie începe să se vadă, pentru că Unirea Dobroești are toate șansele să termine neînvinsă, în Grupa a II-a. Bătălia mare se va da pentru cel de-al doilea loc, care duce în marea finală, între Rapid, Media, Făgăraș și chiar CSȘ Brașov.

CT Media București – ACS Unirea Dobroești 20 – 27 (10-14)
UNIREA: Beatrice Giboi 1, Cristiana Petre 5, Karina Dordea 1, Ștefania Cercel 3, Andreea Mihăilă 6, Mihaela Sandu 2, Andreea Tiță 1, Cristina Mincu 1, Andreea Dobrescu 3, Alina Ștefan 1, Evelyn Juncu 3

vul3vul5

vul6vul7

vul8vul9

vul10vul11

vul12vul13

Rate This Article
Author

root@cautlaptop.ro