HomeCuvant InainteIoan Profir: ”Gata cu vacanța, în 2019 trebuie să fim mai activi, mai riguroși”!

Ioan Profir: ”Gata cu vacanța, în 2019 trebuie să fim mai activi, mai riguroși”!

Ioan Profir: ”Gata cu vacanța, în 2019 trebuie să fim mai activi, mai riguroși”!

Respectăm niște șabloane, așa este, pentru că toți își propun să depășească trecutul, să-și facă un viitor mai bun, mai performant. Nu știu câți vor putea să se țină de cuvânt, dar știu că în formula magică există doar cuvinte de toți știute – muncă, determinare, seriozitate și practică, multă practică. Gata cu vacanța, trebuie să ne-apucăm de pregătire, să ne surprindem adversarii printr-o condiție fizică fără cusur, să le-arătăm celor cu care ne confruntăm că stăm mult mai bine și la tehnică, iar condiția fizică ne ajută să ținem strocul ridicat, de la primul, până la ultimul fluier al arbitrului.

Sigur, cei ce ne-nconjoară și ne sprijină în eforturile noastre, mă refer la membrii Consiliului Local și la primarul Comunei Dobroești, Ștefan Condu, ei sunt mulțumiți de drumul nostru, de seriozitatea cu care abordăm fiecare luptă, pentru că își doresc, în primul rând, sănătate pentru copiii din Dobroești, prin mișcare, prin sport și chiar prin educația specifică, primită de la antrenorii de la Unirea. Dar noi vrem mai mult, vrem să ne depășim condiția, să trecem peste orice barieră, pentru că numai așa vom atinge culmile.

Și încep cu handbalul, sportul care ne-a adus cele mai mari emoții, dar și satisfacții, încă din campionatul precedent. Fetele lui Lazăr, care au fost mai întâi Junioare III și mai apoi Junioare II, s-au luptat cu toate echipele din București – le-a pus la respect și au făcut ca cele care și-au pus întrebarea, cine sunt și țărăncile astea?, să-și retragă cuvintele, ba chiar să le admire, pe Cristiana și compania. Știu că acum, la Junioare II, este mai greu, antrenorul Lazăr nu are o bancă de rezerve mai lungă, iar fetele au avut, din când în când, unele ieșiri adolescentine, scăderi de formă, ba chiar au vrut să facă și o Revoluție a copilăriei, dacă mi-aduc aminte! Vârsta este de vină, iar toate acestea le-a costat câteva puncte extrem de importante în clasament, care le-a îndepărtat de turneul pentru medalii, pentru că, deh!, așa este în sport, totul se plătește!

Dar Lazăr și fetele lui, ca și Țane cu grădinița pe care o crește, au creat o emulație, au pus eticheta handbalului pe comuna noastră, un simbol care nu va dispărea așa ușor – oamenii au început să vină la sală, să privească jocul cu alți ochi, să înțeleagă schemele și să aplaude cu fair play, indiferent cine a marcat golul. Știu că mai avem de lucru la handbal, știu că încă nu e vremea noastră să urcăm pe podium, dar faptul că tot mereu ne-am făcut calcule de acest fel, iar adversarii, mai ales cei din București, s-au temut de numele nostru, asta înseamnă că mai avem doar un pas, către medalii și titluri, unul important, pe care trebuie să-l susținem cu toată forța.

Și trecem la fotbal, unde suntem la fel de mândri de ceea ce am realizat – am construit o adevărată piramidă, care va începe, cât de curând, să se susțină singură, la toate categoriile de vârstă. Avem grupe de fotbaliști începând cu 7-8 ani, apoi urcăm la 10 ani, la 12 ani, la Juniori Republicani și seniori, firește. La echipele de copii deja a-nceput procesul de promovare, adică Ciupitu și Joițoiu, de la Grupele de 2009 și 2010, lucrează pentru team-ul de la 2008, antrenat de Mao. La rândul său, acesta mi-a furnizat, deja, câteva talente la 2006, care sunt în subordinea mea, iar eu trebuie să mai aștep un sezon, ca să pot duce ștafeta mai departe, către Juniorii lui Nicu Glonț. Acesta, deja, a-nceput să facă promovarea unor elevi de-ai săi, către marea echipă de seniori, din Liga a IV-a ilfoveană.

Da, fabrica de talente de la Unirea Dobroești funcționează și vrem ca în 2019 să scoată și mai mult fum pe coș, adică să ardă cu mai mult sârg etapele de pregătire. În funcție de locurile ocupate și clubul va avea o siguranță financiară pe măsură – nu ducem lipsă de talente, de aceea spun că trebuie să fim mai activi, mai riguroși. Gata, vacanța s-a încheiat, poftiți în teren!

Ioan Profir,
Președintele Clubului Unirea Dobroești

Rate This Article
Author

root@cautlaptop.ro